Letna kuhinja


3. julij 2010, sobota, dan 57, jedilnik 30, recept 105:

Poletna lenobnost me še ni spustila in je zato tudi današnje kosilo v tem duhu 🙂 Priprave ni veliko, nekaj sekljanja in praženja, kar lahko naredim že zjutraj, ko še ni tako peklensko vroče, potem pa samo še v pečico in se peče samo. Res pa to počnem na vikendu, kjer imam pečico zunaj, v letni kuhinji. Ufff, se tole nobel sliši – letna kuhinja! Pa je samo mizica in na njej pečica, hi, hi, hi. 😉

ZELENJAVNI PAPRIKAŠ
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Paprike 1. Na olju prepražiš čebulo in česen. Pri tem receptu pražim vsako stvar toliko časa, kot potrebujem, da narežem naslednjo.
Paradižnik (svež, lahko tudi koščki v konzervi) in posušen paradižnik 2. Dodaš na koščke narezane paprike in prepražiš. Paprik dodam kar veliko. Ta jed pride najlepša, kadar imam paprike različnih barv – rdečo, zeleno, oranžno in rumeno.
Zelena 3. dodaš naribano ali nasekljano zeleno in prepražiš. Stebelno zeleno narežem na kolobarčke, gomoljno pa najraje naribam ali nasekljam. Zelena da jedi poln okus, ne sme pa je biti preveč, da ne preglasi ostalih okusov.
Čebula, česen 4. Bogato poprašiš s sladko in ostro papriko in prepražiš, da spusti barvo. Paprikaš mora imeti bogato rdečo barvo, ki jo paprika v prahu spusti na vročem olju. Tu zelo pazim, da se mi paprika ne prismodi, saj bi pogrenila.
Sladka paprika, ostra paprika 5. Dodaš nasekljane sveže paradižnike in nasekljane suhe paradižnike. Suhe paradižnike prej sperem, da niso preveč slani ali pa uporabim 2 – 3 žlice namaza iz suhih paradižnikov.
Lovor, 1,5 dl vina 5. zaliješ z vinom in nekaj vode, dodaš 3 -4 lovorjeve liste in začiniš s tamarijem. Jed obvezno poskusim, saj je lahko že dovolj slana in tamarija sploh ne potrebuje.
Oljčno olje, tamari 6. Preliješ v pekač. Pečeš 45 minut na 180°C pokrito z alu folijo, potem pa še 45 minut odkrito. Ekola, pa se samo peče! 🙂
Advertisements
This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s