A na nas so pozabili ;)


2. julij 2010, petek, dan 56, jedilnik 29, recept 103 in 104:

Danes so se mi »zaluštale« beljakovine, zato juhu, v napad na fižol in koruzo!😀

SOLATA S KORUZO, FIŽOLOM, BUČKAMI, PARADIŽNIKOM IN KUMARAMI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Kuhan fižol, kuhana koruza 1. Paradižnik, kumare, bučko in šalotko narežeš na kolobarje. Ena kumara je bila primerna za kolobarčke, druga pa je bila prevelika, zato sem jo podolgem razpolovila in narezala na četrtinke.
Paradižnik, kumara, bučka, šalotka 2. dodaš kuhan fižol in kuhano koruzo.
Kalamata olive 3. začiniš s soljo, balzamičnim kisom in bučnim oljem. Na fotki solata ni videti tako lepo kot če bi bila zabeljena z oljčnim oljem, je pa zelo dobra.😉
Sol, balzamični kis, bučno olje 5. Na vrh dodaš nekaj kalamata oliv v oljčnem olju. Olje odcedim.
ANANAS Z BANANO, BRESKVAMI IN RIBEZOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Cel ananas 1. Ananas vzdolžno prerežeš na polovico in potem še na četrtine. Pazim, da ima vsaka četrtina nekaj »čopka«. Rezati začnem pri dnu ananasa, ko pridem do zelenega dela pa le močno potegnem narazen.
Zrele breskve ali nektarine 2. Z ostrim nožem ločiš ananasovo meso od lupine. Odrežeš trd stržen v sredini in ananas narežeš na trikotnike. Okej, niso ravno trikotniki, saj jim manjka špica🙂
Rdeč ribez 3. Trikotne koščke malce zamakneš enega nasproti drugemu in jih preliješ z istisnjenim pomarančnim sokom. Pomarančni sok se odlično ujame z ananasom. Malce ublaži njegovo sladkost in poudari značilen okus.
2 pomaranči 4. Breskve ali nektarine olupiš in jih narežeš na koščke zraven ananasa. Vzamem res zrele in sočne breskve, take, ki se z lahkoto olupijo in se ob rezanju kar cedijo od soka.
Esenca burgundske vanilije 5. Jogurt zmešaš z esenco burgundske vanilije ali z vanilijevim sladkorjem in omako priliješ na drugo stran ananasa. Imam neko eko-bio esenco vanilije, ki sta mi jo moji dekleti enkrat podarili. Mislim, da sta jo kupili v Angliji, nisem pa 100% prepričana.
Sojin jogurt 6. Vse skupaj potreseš z rdečim ribezom (jogurt najbolj) in postaviš za nekaj časa v hladilnik. Ja, te sladice nič ne sladkam. Če je sadje zrelo, ni potrebe.

This entry was posted in hitri jedilnik, sladice, solata and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to A na nas so pozabili ;)

  1. a says:

    Eko-bio esenca vanilije ni iz Anglije, ampak iz Cityparka😉 trgovina Dota, če se ne motim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s