Hubbyjev prispevek


30. junij 2010, sreda, dan 54, recept 99, 100 in 101:

»Toč moč« me vrne v otroštvo, ko mi je to kdaj pa kdaj pripravila nona. Odlična zadeva za pregnat večerno lakoto. Kis, olje, malo popra in soli, kanček vode. In, seveda, svež kruhek za »pomočkat«.

PARADIŽNIKOV TOČ MOČ
SESTAVINE PRIPRAVA HUBBY
Zrel paradižnik, oljčno olje, jabolčni kis, sol, mlet čili ali kajenski poper. Paradižnik stisneš in ožameš.

V paradižnikov sok zamešaš sol, olje, kis in začimbe.

Dodaš malo vode.

Toč moč je lepe rdeče barve. Lahko uporabim tudi svetel vinski ali balzamični kis.
KUMARIČNI TOČ MOČ
SESTAVINE PRIPRAVA HUBBY
Kumarice, oljčno olje, jabolčni kis, sol, začimbe za kumarično solato (npr. peteršilj, koprc, malo muškatnega oreščka). Kumarice naribaš, dobro posoliš in začiniš z mešanico začimb. Pustiš kakšno uro, da spustijo tekočino. Pretlačiš, ožameš in sok uporabiš za toč moč.

Dodaš sol, olje in kis, morda še malo vode.

Toč moč je lepe svetlo zelene barve.
BUČNI TOČ MOČ
SESTAVINE PRIPRAVA HUBBY
Bučno olje, vinski kis, balzamični kis, sol, poper, gorčica. Čajno žličko gorčice dobro zmešaš z bučnim oljem in soljo. Dodaš kis, poper in malo vode.

Pazi, da gorčice ne bo preveč, sicer bo prevzela okus.

Bučno olje in gorčica toč moč obarvata v žametno temno. Lep kontrast drugima dvema toč močema.

Za toč moč uporabi najbolj kvalitetno olje, ki ga premore tvoja kuhinja. Po želji dodaj malo česna (z Mojč ga dodava veliko veliko!). Zraven postrezi kruhek, ki si ga pripravil iz testa za pizzo ali pa kakšen dober kruhek iz bližnje pekarne. Potem pa veselo »točkaj«.🙂

This entry was posted in hitri jedilnik and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hubbyjev prispevek

  1. a says:

    Hubby pa obvlada tole vegansko kuhinjo😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s