Poper pa poper


26. junij 2010, sobota, dan 50, jedilnik 24, recept 93 in 94:

Pa še angelska omakca (precej bela, posebno kadar jo postrežem skupaj s prejšnjo ;))

ZAČINJEN PEČEN KROMPIR
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Mlad krompir 1. Mlad krompir dobro zdrgeš in spereš ter ga narežeš na enakomerno velike kose. Manjše krompirčke pustim cele, večje pa razpolovim ali razčetverim (ufff, se tole sliši krvoločno! ;))
Kurkuma, sol, sladka paprika, poper, kajenski poper, oljčno olje 2. V pekaču krompir obliješ z oljem in potreseš s kurkumo, sladko in ostro papriko ter sveže mletim poprom. Dobro premešaš, da se obliv enakomerno razporedi po vseh krompirjevih kosih. Spečeš v pečici na 250°C. Kajenski poper se samo imenuje tako, saj je dejansko ostra paprika.

SEJTAN V SMETANOVI OMAKI Z ZELENIM POPROM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Sejtan 1. Sejtan narežeš na debelejše kratke rezance, jih obliješ s tamarijem in na vročem olju dobro opečeš z vseh strani. Odstaviš z ognja in pustiš na toplem. Na sejtanovih koščkih naj se naredi hrustljava skorjica.
Veganska smetana 2. V vegansko smetano vmešaš žlico gorčice, žličko moke, žličko zelenega popra, nasekljan česen in čebulo, malce soli, šopek origana ter s paličnim mešalnikom vse dobro premešaš, da nastane gladka omaka. Če sem bila s tamarijem bolj radodarna, nič ne solim, če pa sem šparala, dodam eno majčkeno soli.
Zeleni poper v zrnih 3. V omako dodaš žličko celih zrn.Vse skupaj vliješ na ponev in malo pokuhaš, da se zgosti. Omako med kuhanjem ves čas mešam, da se ne naredijo kepice in da se ne zgosti preveč. Ko je gosto tekoča, jo odstavim z ognja.
Gorčica, tamari, šopek origana, sol, žlička moke, oljčno olje 4. Z omako preliješ sejtanove koščke in postrežeš. Če so se mi sejtanovi koščki tačas že shladili, jih lahko skupaj z omako še malo pokuham, a previdno, saj ne želim niti da se skorjica zmehča niti da se omaka preveč zgosti ali obarva.
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s