Iz belega v črno


26. junij 2010, sobota, dan 50, jedilnik 23, recept 92:

Kadar sem nagajivo razpoložena in hočem goste malce preplašiti, naredim takle črn tofu. Pri večini ljudi strašenje ne rata, kaj pa drugega, je pa hec.🙂

TOFU V SOJINI OMAKI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Tofu 1. Nasekljaš česen, čebulo in zmelješ malo popra. Zaliješ s sojino omako in premešaš. Pri tem receptu je kakovost sojine omake izjemno pomembna. S slabo omako je celotna jed bolj tako-tako.😦
Čebula 2. Tofu narežeš na ploskve, ki jih za nekaj ur namočiš v omako. Namakam vsaj eno uro, če se le da pa več. Sojine kose večkrat obrnem, tako da potemnijo z vseh strani.
Česen 3. Kose tofuja z obeh strani popražiš na vročem olju Omako pustim, da se odcedi.
Tamari (sojina omaka), poper, oljčno olje 4. doliješ omako in kuhaš toliko časa, da večina omake povre. Sojina omaka je že sama precej temna, ko povre, je pa skoraj črna.
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s