VIP intervju


25. junij 2010, petek, dan 49, jedilnik 21, recept 83 in 84:

Testo za pizzo in pizzo je pripravil hubby, jaz pa sem samo asistirala in pridno zapisovala 😉

TESTO ZA PIZZO
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Moka 1. V skledo nadrobiš svež kvas, dodaš malo sladkorja, moko, toplo vodo in olje. Dobro premešaš. Hubby kvasa nič posebej na raztaplja.
Kvas 2. Ko začne testo vzhajati, dodaš še moko, vodo in sol. Testo začne delati mehurčke.
Sol, sladkor, olje 3. Zamesiš dokaj mehko testo, oblikuješ hlebček, ga rahlo pomokaš in ga pustiš vzhajati. Hlebček preneseš v naoljen pekač, kjer ga z oljnatimi rokami razporediš, tako da je celotno testo tanko naoljeno.

PIZZA S PARADIŽNIKOM, ŠAMPINJONI, BUČKAMI IN POROM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Testo za pizzo 1. na pooljeno testo naneseš paradižnikovo mezgo, zmešano z malo vode. Potreseš z origanom. Suhi origano odda svoj okus v omakci. Če ga potresem po vrhu, se bo samo zapekel.
Paradižnikova mezga 2. Paradižnike narežeš na kolobarčke in jih razporediš po testu. Paradižniki naj bodo čimbolj mesnati, da ne spuščajo preveč soka. Hubby je odvečne paradižnike nasekljal, dodal še malo mezge in soli ter zakuhal omako.
Šampinjoni 3. Nalistane gobice prepražiš na malo olja, jih posoliš in pražiš toliko časa, da povre vsa voda, ki so jo spustile. Razporediš po testu. Malo testa mu je ostalo, zato je pizzi naredil kapico;)
Bučke 4. Bučke narežeš na tanke kolobarčke in jih rahlo prepražiš, da uvenejo. Razporediš po testu. Omako je razporedil še malo po vrhu, da bo pizza sočnejša.
Por, svež paradižnik 5. Por narežeš na tanke kolobarčke in jih razporediš po vrhu nadeva. Pora ni treba nič pražiti. Namesto pora lahko nareže tudi tanke kolobarčke čebule.
Kapre, olive 6. Na vrhu potreseš s kaprami, olivami in po okusu s feferoni Najboljši so sveži feferoni. Hubby jih je narezal na tanke kolobarčke.
Origano, oljčno olje, sveža bazilika 7. Poškropiš z malo oljčnega olja in postaviš v predogreto pečico. Pečeš na 240°C, na srednji višini (vroč zrak in grelec spodaj), približno 15 minut. Bolj, ko je pizza polna sočne zelenjave, dalj časa se peče, zato je pomembno, da je testo naoljeno (da ne nastane poc) in da je zelenjava že prej popražena, da sok že povre.
Advertisements
This entry was posted in jedilnik za vsak dan, za zabave and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s