To mi deli!


16. junij 2010, sreda, dan 40, jedilnik 17, recept 75, 76 in 77:

Palačinke so pa seveda drug odgovor na to, kaj skuhati otrokom – klasika ne zataji😉

Najprej v slani obliki (vljuden aplavz), potem pa še s čokoladnimi namazi in marmeladami (stoječe ovacije).😀

VEGANSKE PALAČINKE
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Moka 1. V sojino mleko vmešaš moko, da nastane gosto tekoče testo. Tule je vse »pa abčutku«. Moko stresam v mleko in sproti z metlico mešam, dokler ne postane gostejše.
Sojino mleko 2. Vmešaš malo pecilnega praška in pustiš stati, da moka nabrekne. Čez kakšnih 10 minut preverim gostoto. Če se mi zdi okej, začnem peči palačinke. Prva je skoraj vedno za probo, saj se rada strga, ostale se morajo pa že lepo peči.
Pecilni prašek, sol, navadno olje 3. V razgreti ponvi spečeš palačinke. Če so testo ne razleze lepo in so palačinke predebele, dodam še malo mleka, če pa se trgajo, še malo moke in še malo počakam.

 

PALAČINKE, POLNJENE S ŠPINAČO IN TOFUJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Palačinke 1. Tofu zmečkaš z vilicami
Tofu 2. Odtajano špinačo na drobno nasekljaš in zmešaš s tofujem. Če je že nasekljana, je pa ni treba, juhu!🙂
Zmrznjena špinača 3. Soliš, popraš, dodaš nasekljan česen in dobro zmešaš s tofujem. Veliko česna!😀
Česen, sol, poper 4. z maso napolniš palačinke in jih preganeš na četrtine. Ne pretiravam s količino mase na eno palačinko – približno ena jušna žlica je dovolj.

 

ZELENJAVNA OMAKA Z VINOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Paradižnik, svež in posušen 1. Paradižnike grobo nasekljaš, korenčke olupiš in nasekljaš, zeleno narežeš na koščke, posušen paradižnik oplakneš z vodo in nasekljaš. Če imam stebelno zeleno, steblo narežem na »kolobarčke«, liste pa sesekljam in jih dodam v omako ob koncu kuhanja, da ohranijo barvo.
Šalotka 2. Na olju prepražiš na kolobarčke narezane šalotke. Šalotk naj bo toliko kot paradižnikov.
Korenje 3. Dodaš korenje in zeleno in malce popražiš. Korenje doda sladkast okus, tako da sta za npr. 5 paradižnikov 2 korenčka čisto dovolj.
Zelena, gomolj ali stebelna 4. dodaš svež in posušen paradižnik in mešaš, da izpari vsa tekočina svežega paradižnika. Posušen paradižnik zna biti precej slan, zato to omako solim šele potem, ko sem že dodala vse sestavine.
Belo vino 5. dodaš vodo in vino Razmerje približno 1:1 je odlično.
Česen, sol, poper, bazilika, oljčno olje 6. Tik pred koncem kuhanja dodam še veliko bazilike. Če želim gladko omako, jo zmiksam v mikserju, sicer pa pustim večje koščke.
This entry was posted in jedilnik za vsak dan, sladice and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to To mi deli!

  1. Pingback: Božič – sladica | Veganski Gurman: Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s