Vem, da danes bo sončen dan


7. junij 2010, ponedeljek, dan 31, jedilnik 13, recept 58:

Ahhhh, končno malo sonca in toplote! Seveda si brez težav predstavljam, da bom že čez kakšen teden ali dva (ali celo prej;)) stokala, kako grozno je vroče, a zdaj mi preprosto paše! Včeraj jutranja kavica na sončku, zajtrk na terasi – prav kičasto, kajne? Okej, okej, danes je delovni dan, a sonce še kar »drži«, juhu!

SOLATA Z JOGURTOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Kumara, bučka, paradižnik, paprika 1. Polnozrnate testenine skuhaš v vreli osoljeni vodi. Polnozrnate testenine se kuhajo malo dlje kot navadne, kar je v tem receptu dobrodošlo, saj imam vmes dovolj časa za pripravo zelenjave.
Polnozrnate testenine 2. v skledo narežeš kumaro (četrtine), bučko (kolobarčki), paradižnik (rezine) in papriko (kvadratki) Seveda lahko narežem tudi kako drugače, kajpada. 😉
Jogurt, oljčno olje 3. Nasekljaš veliko česna (5-6 strokcev) in jih skupaj z origanom zamešaš v jogurt. Posoliš in zabeliš z oljčnim oljem. Jogurtova omaka spominja na tisto za tsatsiki. Mnogo česna in precej origana da značilen okus.
Sol, česen, origano 4. Kuhane testenine odcediš in jih ohladiš pod curkom mrzle vode. Dodaš jih zelenjavi in vse skupaj zabeliš z jogurtovo polivko. Tale solata je prav osvežilno kosilo za vroče poletne dni. Pa – jasno – to je jed na žlico! 🙂
Advertisements
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan, za zabave and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s