Patroni


4. junij 2010, petek, dan 28, recept 54:

Petek – dan za metek!😀

FIŽOLOVA SOLATA S ŠALOTKO
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Fižol v zrnju 1. čez noč namočen fižol skupaj z lovorjevimi listi skuhaš v osoljeni vodi do mehkega. Večina ljudi, ki jih poznam uporabi 1 – 2 lovorjeva lista in jim je to dovolj, jaz pa jih dam 5 – 6.
Lovor 2. Odcediš in ohladiš. Hubby včasih doda tudi suho jušno zelenjavo, ki jo pusti notri, in česen ali čebulo, ki ju po kuhanju vzame ven 🙂
Šalotka 3. dodaš na kolobarčke narezano šalotko in začiniš s soljo, poprom, kisom in oljem. To je eden od preprostih receptov za kosilo. Zraven paše kakšna polnozrnata štručka, v mrzlih dneh pa topel česnov kruhek.
Sol, poper, kis, bučno olje Olje je seveda lahko tudi oljčno – stvar dneva, kaj mi kakšen dan bolj sede.

This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan, solata and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Patroni

  1. a says:

    dan za metek? ufff, I hope not. sj ni še tok hudo… =P

  2. matjazsi says:

    Baje je “naboja” manj, če med kuhanjem fižola odliješ “prvo” vodo in jo nadomestiš s svežo ter ponovno zavreš. Jaz tega ne počnem, ker s tem zagotovo še kaj drugega odliješ, ne samo vode (pa tudi z metki nimam težav!), ampak — za občutljive ritke (in noske) pa je to morda dobra pot😉

    • mojč says:

      Poglej tole:
      “Beans contain sugars that we humans cannot digest. The most offensive sugars, known as “flatulence factors” to scientists who research farts, are raffinose, stachiose, and verbascose. When these sugars reach our intestines, the bacteria go wild, have a big feast, and make lots of gas!”
      Mogoče tvoja metoda deluje, če se ravno ti sladkorji raztopijo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s