Spet doma :)


21. maj 2010, petek, dan 14, recept 26:

Takoj, prec, pri priči, tisti trenutek, ko sem stopila skozi vrata kuhinje, sem že imela v eni roki kozico in v drugi kuhalnico. Ja, ura je bila devet zvečer, a lakota je dober motivator😉

RIŽOTA Z AJDOVO KAŠO, JAJČEVCEM IN PAPRIKO
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Riž 1. čebulo in česen na drobno nasekljaš in popražiš na oljčnem olju Toliko, da čebula postekleni.
Ajdova kaša 2. dodaš na koščke narezano papriko in jajčevec ter še malo popražiš Paprika je ključna. Jed je najlepša, kadar imam rdečo, zeleno in oranžno-rumeno papriko. Tokrat sem imela samo eno svetlo rumeno😦
Jajčevec 3. dodaš riž in ajdovo kašo ter zaliješ z vodo. Razmerje med rižem in ajdovo kašo prilagodim svojemu okusu in okusu gostov. Tokrat sem vzela 2/3 riža in 1/3 ajdove kaše, kar da precej nežen okus po ajdi.
Paprika 4. posoliš in začiniš s ščepcem timijana Timijan dodam že na začetku kuhanja, da razvije vso aromo.
Česen, čebula, peteršilj, timijan 5 skuhaš do mehkega Merilo sta riž in ajdova kaša.
Oljčno olje, sol 6. začiniš s peteršiljem in pustiš kakšno minuto, da nabrekne. Peteršilja dodam kar bogato – nekaj zaradi C vitamina, nekaj zaradi okusa in nekaj zaradi videza.

Aaaah, kako lepo je biti spet doma! Zdaj pa še s Kati in kužkom na sprehod in bom kot nova!🙂

This entry was posted in hitri jedilnik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s