Prizemljitev


19. maj 2010, sreda, dan 12, recept 22:

Službena panika včeraj, delo do treh zjutraj, jutranji krizni sestanki in pot, ki me še čaka danes, me držijo v tistem surrealističnem stanju, ko lahko v kratkem času ogromno naredim in se hkrati počutim, kot da sploh nisem zares jaz tista, ki dela. Del mene, ki je Opazovalec, opazuje del mene, ki je Učinkoviti. Ja, prizemljiti se moram.

KOLERABICE S KROMPIRJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Mlade kolerabice 1. krompir olupiš in narežeš na kose. V osoljeni vodi, ki krompirjeve kosa komaj pokriva skuhaš do mehkega Trik v tem receptu je v tem, da krompir skuham najprej in res v tako malo vode kolikor se le da. Ko je krompir že kuhan, dodam kolerabice. S tem dosežem, da so kolerabice ravno prav trde, krompir pa že mehak.
Krompir 2. kolerabice olupiš, narežeš na kose ter dodaš krompirju. Po potrebi doliješ malce vode. Na količino vode pazim, saj želim dobiti gosto krompirjevo jed, brez da bi jo morala dodatno gostiti.
Sol, poper 3. nekaj krompirjevih kosov vzameš ven, jih z vilicami zmečkaš in vrneš nazaj v juho To preprosto naredim tako, da z vilicami ujamem kos krompirja, ga na pokrovki zmečkam in vrnem maso nazaj. Vsakokrat pomešam, da vidim ali je jed že dovolj gosta.
oljčno olje 4. začiniš s poprom, peteršiljem in oljčnim oljem ter po potrebi dosoliš Kadar ni dovolj lepih listov kolerabice dodam več peteršilja, da jed dobi svoj značilen zeleno-bel videz.
česen, peteršilj 5. liste opereš in jih na grobo narežeš. Dodaš ob koncu kuhanja, toliko, da uvenejo. Jed je najlepša, kadar je teh listov kar veliko. Pri večjih in temnejših listih pecelj in glavno listno žilo odstranim, mlade listke pa narežem kar cele, s peclji vred.

Ekola. Prizemljena. 🙂

Advertisements
This entry was posted in hitri jedilnik and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s