Na pot


19. maj 2010, sreda, dan 12, recept 23, 24, 25:

Štiri ure vožnje ne da bi se kaj dosti ustavljala, mnogo opravkov takoj po prihodu in (pre)zgodnje kosilo pomenijo, da moram na pot vzeti tudi kaj doma pripravljene hrane. Kadar je ne, se konča tako, da si čez nekaj ur vsa sestradana na kakšni pumpi prizadevam kupiti kaj vsaj približno zdravega, pa vedno znova ugotavljam, da večinoma bolj gledajo na dolg rok trajanja ponujenih izdelkov, ne pa na svežino ali kakovost. Hja, torej »ameriška varianta« – bogat sendvič, ki je obrok.

SENDVIČ Z AVOKADOM IN PARADIŽNIKOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Kruhek 1. kruhek prerežeš in obe polovici na tanko namažeš z majonezo Majoneza je tu bolj zato, da se nadev »prilepi« na kruhek.
Avokado – polovica 2. spodnjo polovico nadevaš z avokadom, paradižnikom in listi bazilike Avokado prerežem na polovico, odstranim peško in polovico na tanko olupim. Narežem jo na tri podolgovate kose, ki so ravno primerne velikosti za v sendvič. Paradižnike narežem na rezine in jih s papirnato brisačko rahlo popivnam.
Manjši paradižnik 3. pokriješ z drugo polovico kruhka in stisneš Dokler ne stisnem, hoče nadev kar uiti iz sendviča.
Sveža bazilika
Žlica veganske majoneze

SENDVIČ KUMARICAMI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Kruhek 1. kruhek prerežeš in obe polovici na tanko namažeš z margarino ter rahlo posoliš. Čeprav imam raje malce bolj slano, sem tu s soljo previdna, saj ne želim, da bi se začele kumare solziti.
Polovica sveže kumare 2. kumare opereš, narežeš na rezine in z njimi obložiš spodnjo polovico kruhka. Najboljše kumare za sendvič so tiste zelo dolge s tanko lupino, ki je ni treba lupiti.
Sol, poper, margarina 3. rezine začiniš z malo sveže mletega popra, vse skupaj pokriješ z drugo polovico kruhka in stisneš Kako debele rezine bom narezala, je odvisno od tega, kdaj bom sendvič postregla. Kadar je to takoj, so lahko tudi kot list tanke – takrat je ta sendvič tudi najlepši, saj se kumarice lepo oblikujejo po kruhku. Za na pot pa se raje odločim za malce debelejše rezine.

SENDVIČ S SEJTANOM IN MALANCANOM (JAJČEVCEM)
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Kruhek 1. jajčevec opereš in narežeš na precej debele okrogle rezine Debelina rezin je slab centimeter.
Sejtanov zrezek – pariški ali dunajski 2. rezine popečeš na oljčnem olju in jih zaliješ z balzamičnim kisom. Začiniš s kvasovim ekstraktom ter pokuhaš, da omaka povre na polovico. Jajževce predeneš na krožnik. Jajčevci spremenijo barvo v črno oziroma temno rjavo.
Manjši jajčevec ali tretjino večjega 3. kruhek prerežeš in obe polovici s prerezano stranjo navzdol popelješ po ponvi z omako, tako da jo popijeta Dokler ne stisnem, hoče nadev kar uiti iz sendviča.
Kvasni ekstrakt 4. spodnjo polovico nadevaš s sejtanovim zrezkom in rezino ali dvema jajčevca Jajčevci naj bodo pred zavijanjem sendviča že povsem hladni, sicer se bo folija odpirala.
Oljčno olje, balzamični kis 5. pokriješ z drugo polovico kruhka in rahlo stisneš Rahlo, saj so jajčevci polni omake.

Ja, velike učke – mnogo prevelike! Hmmm, kje je kakšen lačen brezdomec, ko ga rabim? 😉

Advertisements
This entry was posted in hitri jedilnik, za zabave and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Na pot

  1. TheKathy8 pravi:

    en lačen brezdomec se javlja;)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s