Boldraške palčke


17. maj 2010, ponedeljek, dan 10, recept 20:

»Kam gresta na poročno potovanje?« je bilo kar pogosto vprašanje zadnjih nekaj dni.

»Na vikend, spraznit greznico.« Ljudje nekako niso vedeli, kaj naj s tem podatkom. Nekateri so se nasmejali, češ kako smešen odgovor, nekateri so se namrščili, češ kaj me zafrkavaš, spet tretji namuznili, češ o, romantično, nočeta povedati. Hecno, ne, kako malo verjamemo v odgovore, ki so izven našega pričakovanja.

Upala sva, da nama bo pomagal sosed, pa je bil službeno odsoten. Lahko bi počakala do sobote, seveda, a sva hotela vsaj dvignit pokrov in pogledat v čem je problem. Preprosto, ne? Dvigneš pokrov in pogledaš. Japajade. Ta pokrov je bil zarjaven, verjetno sploh nikoli dvignjen, zapečen na podlago. Hmmm…

Izmenično sva ga špricala z WD-40 in dvigovala s krampom, majzlom in s katerokoli stvarjo, ki je bila dovolj tanka, da se jo je dalo poriniti v režo in dovolj vzdržljiva, da je lahko služila za vzvod. Je popustil? Ne takoj in ne brez poštene borbe, ampak, ja, je. Juhu, ena nič za naju! 😀

V nasprotju z mojim pričakovanjem greznica sploh ni smrdela in večinoma je bila polna vode. Okej, to ni bila kristalno čista voda in ja, na vrhu so plavale močno neugledne stvari, dno pa je bilo črno od blata, a vseeno, videti je bilo mnogo boljše, kot sem se bala.

V delovni vnemi sva kar nadaljevala. Vedno mi je v veselje, kadar stvari začnejo lepo nalegati ena na drugo. Poklicala sem svojega očeta, da ga malo povprašam za mnenje in izkazalo se je, da o greznicah ogromno ve in da nama zna v resnici kakovostno in predvsem pragmatično svetovati. V zadrugi so imeli ravno pravšnjo cev in zamaške. Okej, ni nama uspelo v prvo in v drugo le delno, ampak v tretje je pa ratalo! Zmaga, juhu! Najina zmaga – skupna.

Romantika ni vedno v prepevanju ptičkov in dehtenju rožic. Včasih je v radostnem pogledu in hkratnemu nasmehu, medtem ko se drgneš z dezinfekcijskim sredstvom.

BOLDRAŠKE PALČKE 🙂 🙂
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Bobi palčke 1. pašteto stisneš v posodico Tale recept sva pogruntala nekega večera, ko sva bila utrujena in malo lačna – toliko, da ne moreš kar spat, a spet ne toliko, da bi jedla večerjo.
Veganska pašteta v tubi 2. Bobi palčke postrežeš v šalici. Bobi palčke so navadne, kupljene v trgovini (narejene z rastlinskim oljem), pašteta pa je najboljša tista v tubi, saj je prijetnega okusa in hkrati dovolj mehka za pomakanje bobi palčk vanjo.
Domače belo vino 🙂 3. vino iz soda naliješ v vrč Ekola, tole je najboljša kombinacija: mala lakota, bobi palčke, pašteta v tubi in vino direktno iz soda. Prav vsi, ki so to probali, so bili navdušeni!

Advertisements
This entry was posted in za zabave and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Boldraške palčke

  1. a pravi:

    VSI lih niso bili navdušeni…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s