3,14


15. maj 2010, sobota, dan 9, recept 17:

Marriage is like pi – natural, irrational, and VERY important. — Lisa Hoffman

Dan se je že začel krasno. Zbudila sem se mirna, srečna, s tistim globokim vedenjem, da bo vse okej. Bo šlo kaj narobe? Mogoče res, ampak, he, he, tudi to je okej.

BRUSCHETTA
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Francoske štručke 1. nasekljaš paradižnike in jih pustiš na cedilu, da se odcedijo He, he, moj »hubby to be« je poleg svežih francoskih štručk moral zjutraj kupiti tudi češnjeve paradižnike. Izkazalo se je namreč, da so tisti, ki sva jih imela v hladilniku, sicer lepi, rdeči, čvrsti, a precej praznega okusa. Jah, kaj čmo, ni še poletje!
Paradižnik 2. dodaš nasekljane črne olive in kapre Tokrat sem vzela črne olive v slanici (SMS). Ker so tudi vložene kapre precej slane, sem kasneje bistveno manj solila.
Sveža bazilika, česen, črne olive, kapre 3. maso pretreseš v skledo in začiniš z malo balzamičnega kisa, oljčnim oljem, soljo, sveže mletim poprom in nasekljano svežo baziliko. Sveže bazilike dodam kar precej, saj je to tisto, kar da brusketam značilni okus.
Oljčno olje, balzamični kis 4. masa naj se v hladilniku dodobra shladi in prepoji. Maso sem pripravila že zjutraj, tako da je bila v hladilniku nekaj ur.
Sol, sveže mlet poper 5. francoske štručke postrani narežeš na precej debele rezine (1,5 cm) Nekako 1,5 cm je ravno prav. Ob pečenju tako še vedno ohranijo mehko sredico, ko jih naložim s paradižnikovo maso, pa se tudi ne razmočijo prehitro.
6. Na eni strani jih s čopičem namažeš z oljčnim oljem in z namazano stranjo navzdol položiš na pekač. Na pekač dam peki papir, da ni odvečnega pomivanja.
6. V pečici vključiš kombinacijo vročega zraka (200°C) in žara. Na hitro popečeš, toliko da začne spreminjati barvo. Tole naredim takrat, ko so vsi gostje že v hiši in so že popili vsak svojo uvodno pijačko.

Ja, malce sem se zaplanirala tukaj, saj nisem upoštevala, da to pomeni tudi, da sem že v poročni obleki 😉

7. Vroče kruhke obrneš in na pooljeno stran z žlico naložiš hladno paradižnikovo maso. Kar bogato jih naložim, z žlico malce pritisnem, da se masa bolje drži kruhka, potem pa takoj postrežem.

Če bi lahko, kaj bi na današnjem dnevu spremenila?

Ničesar. 😀


Advertisements
This entry was posted in jedilnik za vsak dan, za zabave and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to 3,14

  1. matjazsi pravi:

    Prav “sončna” jed! Paradižnik, olive, kapre, olje … je tvoja poročna oblek’ca res ostala nepopackana?

  2. TheKathy8 pravi:

    Uau, deluje odlično:)
    Čestitam za poroko:) kako je pa bilo? Pozdravi hubbyja:)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s