Trilema ;)


13. maj 2010, sreda, dan 6, jedilnik 4, recept 14:

Joj, kako sem lačna! Okej, tudi utrujena in tudi sama za kosilo. Ob takih dnevih, kot je danes, me vedno napade trilema: Se mi sploh ljubi kuhati samo zase? Naj si naredim samo solato? Kaj še hitrejšega – kruh in kakšen namaz?

Tokrat je zmagala leva rama – tam sedi tisti majhen tipček v beli oblekci in zlatim krožnikom na glavi, ki pravi: »Ja, skuhaj si! Saj veš, kako si bila včeraj nezadovoljna in nezadovoljena s sendvičem za kosilo in si potem ves popoldan nekaj grizljala.« Kako si ta vse zapomni, grrr!

BUČKE S TOFUJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Bučke 1. šalotko olupiš, narežeš na kolobarčke in na oljčnem olju postekleniš Šalotko, ki je plemenitejšega okusa od čebule, rada uporabljam predvsem v receptih, kjer ni veliko različnih okusov, saj tako njen nežni okus pride do polne veljave.
Tofu 2. dodaš na kocke narezano bučko, rahlo posoliš, popopraš, malce prepražiš ter zaliješ z malo vode Če so bučke še majhne, jih narežem na kolobarčke, malce večje pa na kocke. Merilo je velikost grižljaja – na vilice naj bi šla tako bučka kot tudi nekaj tofuja.
Šalotka 3. tofu zmečkaš z vilicami, ga posoliš in začiniš s kurkumo Tu želim poleg okusa dobiti tudi lepo barvo, zato se odpovem vsem temnim začimbam. Kurkuma je zakon za rumeno!
Oljčno olje, sol, poper, kurkuma, origano, rdeča mleta paprika 4. ko je voda pri bučkah povrela, dodaš tofu ter vse skupaj še malo pražiš Tole praženje je bolj zato, da se tofu lepo ogreje, ne sme pa spremeniti barve.
5. začiniš z malo origana. Na krožnikih potreseš tudi z rdečo papriko.

Jed je rumeno-zelena in rdeča paprika ji da simpatičen poudarek. Uživajte, učke!

Ekola, pa imam hitro kosilo – juho od včeraj, kumarično solato in bučke s tofujem. Si zadovoljen, Bilobil? 🙂

Advertisements
This entry was posted in hitri jedilnik and tagged , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s